Transport- & Logistikkarbeider

Vi kan hjelpe deg med teorien for å ta fagbrev som Yrkessjåfør eller Logistikkmedarbeider.

Hvem kan søke skoleplass hos oss?

Å være elev krever at du har fått voksenrett av fylkeskommunen, eller at Nav betaler for opplæringen. Vi veileder deg gjerne slik at du kan finne ut hva som er mulig for deg.

Hvem kan søke videregående opplæring for voksne?

Dine jobbmuligheter

Utdanningen innenfor transport og logistikk fører til et bredt spekter av yrker innenfor transport av både varer og personer. Etter fullført og bestått vg2 Transport og logistikk er du kvalifisert for og kan søke deg formidlet til læreplass innenfor kran og løfteoperasjoner, logistikkfaget eller yrkessjåførfaget.

Les mer om transport og logistikk på vilbli.no.

Organisering av opplæringen

Som elev er det et krav om forkunnskaper ved at du har bestått programfaget Vg1 Service- og samferdsel eller Vg1 Teknikk og industriell produksjon. Opplæringen på vg1 foregår i egen klasse for voksne på Færder videregående skole, mens vg2 Transport og logistikk gjennomføres på Kompetansebyggeren. Hos oss får du teoriundervisning på dagtid. Vi holder på hele skoledager med variert teorigjennomgang kombinert med praktisk trening på det som er nødvendig som for eksempel truckopplæring klasse T1 og T4.

Siden elevstatus betyr at du skal ha standpunkkarakterer etter endt opplæring, vil det være tester og innleveringsoppgaver som skal gjennomføres for å få vurdering i fagene.

Innholdet i opplæringen består av programfag, yrkesfaglig fordypning og fellesfag. Yrkesfaglig fordypning gir deg innsikt i virksomheter innenfor transport og logistikk. De som mangler ett eller flere fellesfag må ta disse i tillegg.

Kort botid i Norge?

Dersom du har kort botid i Norge kan det hende du trenger et utvidet løp. Når vi har mottatt din søknad, kontakter vi deg for å avklare ditt behov for opplæring.

Innhold i opplæringsløpet

Vg2 Transport og logistikk  Timer (60 min)  
Bransjeteknikk  111
Transport, logistikk og løfteoperasjoner   222
Bransjelære   111
Yrkesfaglig fordypning  111
 
Vg1/Vg2  Fellesfag  Timer (60 min)  
Matematikk 1P-Y for teknologi og industrifag  81
Naturfag for teknologi og industrifag  54
Norsk  108
Engelsk  135
Samfunnskunnskap  81

Praktisk informasjon

Start August 
Tid Dagtid
Slutt Juni
Sted Nordbyen 40, Tønsberg (på Korten).

Praksis

Som elev kan du bli lærling med 2 år i bedrift hvor du får din nødvendige praksis etter endt teoriopplæring. Dette gjøres i så fall i samarbeid med opplæringskontoret for transport og logistikk i Vestfold og Telemark.

Eksamen

Vg2 Transport og logistikk avsluttes med en tverrfaglig eksamen i tillegg til standpunktkarakterer.

Opplæringen du får hos oss dekker kravene til yrkesteorien på vei frem til fagbrev.

Hvordan søke?

Ønsker du å gå transport- og logistikk hos oss, søker du direkte på vigo.no.

Du får da avklart om du har voksenrett og du blir automatisk registrert som søker til dette utdanningsløpet. Husk å legge inn all tidligere utdanning og praksis slik at vi kan behandle søknaden din på best mulig måte og tilby deg det utdanningsløpet som passer best for deg.

Publisert: 27.11.2017 Oppdatert: 27.05.2022 kl.16.43