Innovasjonslinje

Kragerø videregående skole startet høsten 2018 en ny studiespesialiserende linje med fokus på Innovasjon.

Innovasjonslinja vår er en studiespesialiserende linje med fokus på innovasjon. 

VG1

Første året lærer man hvordan man skal starte, drifte og avvikle en ungdomsbedrift (UB). Programmet er et samarbeid med Ungt Entreprenørskap Telemark. Elevene forholder seg til virkelige produkter, virkelig planer og virkelige penger. Elevene deltar på fylkesmesterskap og konkurranser. Ungdomsbedriftene blir lagt ned i mai/juni. 

VG2

Dette året ser man på hvilke endringer i bedriften som må til for å vokse og være konkurransedyktige. Innovasjon virkemiddelapparatet og internasjonalisering er temaer dette året.

VG3

I vg3 fortsetter elevene å fordype seg i markedsføring og ledelse, samt internasjonalisering og samarbeid med utlandet.  

 

Det første året skolen hadde denne linja var vellykket, elevene startet tre bedrifter som tilsammen tok fem sterke priser under fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter i mars 2019. Bedriftene var Jomfruland Raet, Clear Vision og Norwegian Pelagic Powerplant, som hver bestod av 4 til 6 elever. 

Clear Vision UB gikk videre til NM for ungdomsbedrifter for sin sterke annenplass i beste ungdomsbedrift. Dessuten vant de i november 2019 også Gründer Idol og ble sendt til Litauen for å presentere produktet sitt på en salgsmesse der.

 

Ved oppstart skoleåret 2020-21 ble det ingen ny VG1 klasse ved denne linja, grunnet for lavt søkerantall. Om tilbudet fortsetter er usikkert.

 

Publisert: 01.12.2020 Oppdatert: 01.12.2020 kl.10.56