Studiespesialisering med toppidrett E-sport

Foto: Getty Images

Publisert:

16.08.2020

Oppdatert:

15.02.2021 kl.08.17

E-sport som en del av skolegangen din der målet ikke først og fremst er å game mer, men å game bedre!

Dette skal være et helhetlig og målrettet E-sporttilbud for ungdom som har ambisjoner og et mål om å oppnå noe som E-sportutøver. Toppidrett E-sport er et programfag knyttet til studiespesialiserende programområde. I tillegg vil E-sport være en del av miljøarbeidet for alle elevene på skolen.

E-sport som toppidrett

I faget toppidrett E-sport vil det bli lagt vekt på treningsplanlegging, basistrening og ferdighetsutvikling.  Målsetningen er ikke at elevene skal spille mer, men med høyere bevissthet og kvalitet for å bli bedre idrettsutøvere i idretten E-sport. 

Forberedt og dyktiggjort for arbeidslivet

Gjennom E-sport vil ungdommene utvikle følgende egenskaper som arbeidslivet etterspør; omstillingsevne, reaksjonsevne, løse uforutsigbare situasjoner på kort tid, kreativitet, taktikk, samarbeid, kommunikasjon, språk, besluttsomhet og utholdenhet. 

Hvordan søke på E-sporttilbudet?

Du søker på dette tilbudet ved å velge studiespesialisering ved Notodden videregående skole på vigo.no. I juni vil vi ta kontakt med alle som har søkt studiespesialisering, og da gir du oss tilbakemelding på om du ønsker E-sport, fotball, håndball eller ordinær studiespesialisering. Vi vil deretter ta kontakt med deg, og invitere til et intervju. Vi har 15 plasser på dette tilbudet, og det er viktig at de mest motiverte får tilbudet da vi regner med at det vil være stor interesse for E-sport.

Også for andre elever på skolen

For å inkludere andre elever på skolen, vil vi også koble E-sport mot miljøarbeidet på skolen. Vi kommer å lage egne turneringer på ettermiddag- og/eller kveldstid slik at du kan være endel av E-sportmiljøet på skolen uansett hvilken utdanning du søker deg inn på.

Rått utstyr

Helt nytt utstyr av topp kvalitet står klart til oppstarten høsten 2020! Utstyrspakken er komplett, og elever som velger e-sport, vil ikke behøve å ta med eget utstyr på skolen.

Toppidrett e-sport er for deg som:

  • ønsker å bli god innenfor ditt favorittspill
  • er glad i å spille og ønsker å være en del av et gamer-miljø
  • ønsker opplæring i det å bli en idrettsutøver innenfor e-sport
  • har ambisjoner og ønsker om å konkurrere
  • ønsker å treffe nye venner med samme interesse

Kontakt

Har du spørsmål kan du kontakte:

Kjell Anders Furulund Karlsen

eller

Lars Sanden Bjørkan