Bruk av Læringssenteret

Lånekort

Elevkortet ditt fungerer som lånekort enten det er fysisk eller digitalt. Du kan bruke det i skranken og på låneautomaten sammen med PIN-koden som du laget i skranken da du mottok kortet.

Hvis du bruker appen Its Me ID er det strekkoden på side to du skal bruke.

Du kan også bruke et digitalt lånekort som du laster ned på mobilen din.

Slik lager du deg et digitalt lånekort:

Klikk på denne lenken for å komme til Meg & Mitt

• Velg "meg & mitt" og skriv inn e-postadressen du oppga da du søkte på skolen, eller lånenummeret du har på elevkortet ditt ( 7 bokstaver).

• Hvis du ikke alt har laget deg en PIN-kode i skranken, så trykk på "glemt PIN-kode" nederst. Du vil da få en PIN-kode tilsendt pr. e-post.
  • Etter å ha fylt ut begge de to feltene trykker du "logg inn."

• Nederst står det "lånekort"eller "barcode". Trykk på denne og du får opp en strekkode som kan scannes både i skranken og på utlånsautomaten. Når du låner trenger du også å bruke PIN-koden.

• Tips: lagre søket under favoritter på telefonen så kommer du fortere i mål neste gang.

Lånetider

• Til skoleslutt for lærebøker
  • 3 mnd. for klassesett
  • 4 uker for skjønnlitteratur og faglitteratur
  • 4 uker for lydbøker
  • 1 uke for tidsskrifter
  • 1 uke for DVD-filmer
  • 1 dag for referanselitteratur merket med "Dagslån" f. eks. ordbøker.
  • 1 dag for hodetelefoner
  • 1 uke for DVD-spiller
  • 1 dag for gitar og brettspill

Scanne og kopiere

Elevkortet ditt (vg2 og vg3) fungerer også på kopimaskinen. Hvis du har Its Me ID som elev-id, må du taste inn bruker og passord (samme som du bruker på PCen eller du kan kjøpe en brikke for 30,- kr på Læringssenteret.
Første gang du skal bruke kortet/brikken på maskinen legger du det på den svarte paden til høyre, og logger inn med ditt vanlige brukernavn og passord. Neste gang du kommer vil maskinen kjenne igjen kortet/brikken og logge deg rett inn.
Hvis du har glemt kortet ditt kan du logge deg inn på maskinen bare ved å bruke brukernavn og passord.

Lesesalen

Lesesalen har 12 plasser og her kan du arbeide uforstyrret. Det er derfor ikke tillatt å spise, prate eller spille musikk. Husk å sette telefonen på lydløs. Du trenger ikke reservere plass.

Mat og drikke

Det er lov å ta med matpakken og kose seg med den på læringssenteret. Vi forventer at du rydder opp etter deg og tørker opp hvis noe søles.

Det er utplassert fem søppelkassetårn i lokalet der du kan kildesortere søppelet. De finner du ved alle de tre inngangene, ved bingen og ved kopimaskinen.

Hjelp oss å holde det pent og ryddig, så blir det et trivelig arbeidmiljø for oss alle.

Aviser og tidsskrifter

I avisstativet finner du dagens aviser, og i avisstativets hyller ligger de foregående utgavene. Vi tar vare på avisene i en uke. Avisene må ikke fjernes fra læringssenteret.

Tidsskriftene finner du i hyllene rundt bingen. De er sorteret alfabetisk. Siste utgave står i hylla, og de foregående utgavene finner du i kassettene under. Tidsskrifter kan lånes i skranken og har en ukes lånetid.

Publisert: 18.06.2020 Oppdatert: 18.06.2020