VG1 med internasjonalisering Pre-IB

Porsgrunn videregående skole tilbyr Vg1 studiespesialiserende med fokus på internasjonalisering. Dette tilbudet er ment for deg som ønsker å være sammen med elever fra ulike kulturer og bakgrunner, som brenner for internasjonale spørsmål og perspektiver og som eventuelt vurderer å gå på IB.
Elever i skolehall
Foto: Jacob Lund/Gettyimages

Pre-IB er et tilbud som tilsvarer Vg1 SF i fagvalg og innhold. Hovedforskjellen er at du har noe mer engelsk i undervisningen, blir vant til arbeidsmetoder som vi bruker på IB og du blir kjent med IB-lærere og andre motiverte elever som ønsker et internasjonalt alternativ til studieforberedende.

Norsk læreplan

Det meste av undervisningen foregår på engelsk, men det det er også muligheter for å bruke norsk i ulike sammenhenger. Vi følger vanlig norsk læreplan og bruker for det meste norske lærebøker og fagressurser.

I løpet av året vil du jobbe med tre ulike tverrfaglige aktiviteter eller prosjekter som er ment å gi deg en smakebit på «international-mindedness», noe som er en viktig del av det å være et internasjonalt menneske. Prosjektene vil kunne variere noe fra år til år.

Eksempler på prosjekter

  • The Sustainability Project hvor elevene velger et emne knyttet til bærekraft, formulerer egne problemstillinger og skrivre fagtekster.
  • The Peace and Conflict Field Trip - klassen reiser til Oslo og utforsker spørsmål knyttet til krig, fred og menneskerettigheter. Grunnet korona-situasjonen hadde klassen et alternativt opplegg i år. 
  • The Migration Project hvor elevene utforsker spørsmål knyttet til migrasjon. Dette prosjektet munner ut en forskningskonferanse som klassen selv arrangerer.

Dette tilbudet passer for deg som

  • Er glad i engelsk
  • Er interessert i å studere i utlandet
  • Er tiltrukket av et internasjonalt miljø
  • Planlegger å gå på IB i Vg2 og Vg3
  • Planlegger å ha engelsk som programfag i Vg2 og Vg3
  • Ønsker et utvekslingsår i utlandet i Vg2

 

International Baccalaureate

Hvis du velger Pre-IB blir du godt forberedet til IB i vg2 og vg3. Internasjonal Baccaulerate (IB) passer for deg med ambisjoner og som liker å fordype deg i fag. Du liker utfordringer, og trives med å ha undervisning på engelsk. Porsgrunn videregående skole tilbyr IB på Vg2 og Vg3 med tilbud om Pre-IB på Vg1. Du kan søke IB uansett hvor du har gått vg1. Les mer om International Baccalaureate.

ib3.jpg

Margrethe Hauff
IB Diploma Programme Coordinator
Bilde av Marianne Johnsson Marianne Johnsson
Avdelingsleder realfag og IB

Publisert: 28.04.2020 Oppdatert: 21.09.2022 kl.13.43