Toppidrett kombinert med studiespesialisering

Re videregående skole begynte med idrettsfag i 1983 og har siden 2005 hatt toppidrettstilbud. Toppidrettstilbudet ble umiddelbart svært populært og vi har i dag rundt 200 elever på dette tilbudet fordelt på gruppene fotball, håndball og ulike idretter.

Vi legger til rette for en optimal satsing på idrett samtidig med en god gjennomføring av videregående skole. Du kan få toppidrett om du tar Studiespesialisering, Idrettsfag, Helse- og oppvekstfag eller Bygg- og anleggsteknikk.

Du får anledning til å trene 6 timer spesialidrett og 2 timer allsidighet i uken. Toppidrettsøktene er lagt tidlig på skoledagen for å få nok restitusjon før en eventuell ny treningsøkt på ettermiddagen. Det er egne treningsgrupper på hvert trinn med hver sine trenere innenfor hver idrett eller beslektet idrett. Vi har gode lærere med lang erfaring både som aktive og trenere.

I faget toppidrett legger vi hovedvekten på ferdighetsutvikling gjennom praktisk trening i spesialidrettsøktene. I allsidighetsøktene blir det veksling mellom basistrening, rytmikk og ulike ballspill. Temaer som treningsplanlegging, kosthold, skader, media, mental trening blir gjennomgått i enkelte teoriøkter.

For at du skal ha optimal mulighet til å utvikle deg innenfor idretten din, ser vi det som svært viktig at skolen kan samarbeide med trener/leder i klubben din.

Årlige treningssamlinger er en viktig del av tilbudet.

Dersom du velger Studiespesialisering med toppidrett vil du på Vg1 ha en utvidet skoleuke med 36 timer undervisning totalt. Du vil ha de ordinære 30 timene i fellesfagene (inklusiv 2 timer Kroppsøving). I tillegg kommer 6 timer der du trener innenfor din egen spesialidrett.

På Vg2 og Vg3 vil toppidretten utgjøre det valgfrie programfaget. I tillegg må du i Vg2 velge to fag fra programområdet Studiespesialisering som du skal fordype deg i. Begge fagene må du fortsette med i Vg3.

Når du søker, er det viktig å være oppmerksom på at:

  • det er en egen søkerkode på tilbudet
  • skolekarakterene er grunnlag for inntaket
  • du vil bli innkalt til en testdag og få en anbefaling fra skolen om du er idrettslig kvalifisert
  • dersom du ikke når opp i poengkonkurransen, kommer du ikke inn på tilbudet

Publisert: 23.01.2018 Oppdatert: 17.06.2020 kl.11.23