Toppidrett

Toppidrett på alle linjer

Generell informasjon

Re videregående skole begynte med idrettsfag i 1983 og har siden 2005 hatt toppidrettstilbud. Toppidrettstilbudet ble umiddelbart svært populært og vi har i dag rundt 200 elever på dette tilbudet fordelt på gruppene fotball, håndball og ulike idretter.  
Vi legger til rette for en optimal satsing på idrett samtidig med en god gjennomføring av videregående skole. Du kan velge toppidrett på alle utdanningsprogrammene på Re vgs.
Du får anledning til å trene 6 timer spesialidrett i tillegg til 2 timer kroppsøving i uken. Toppidrettsøktene er lagt tidlig på skoledagen for å få nok restitusjon før en eventuell ny treningsøkt på ettermiddagen. Det er egne treningsgrupper på hvert trinn med hver sine trenere innenfor hver idrett eller beslektet idrett. Vi har gode lærere med lang erfaring både som aktive og trenere.
I faget toppidrett legger vi hovedvekten på ferdighetsutvikling gjennom praktisk trening i spesialidrettsøktene. I allsidighetsøktene blir det veksling mellom basistrening, rytmikk og ulike ballspill. Temaer som treningsplanlegging, kosthold, skader, media, mental trening blir gjennomgått i enkelte teoriøkter.
For at du skal ha optimal mulighet til å utvikle deg innenfor idretten din, ser vi det som svært viktig at skolen kan samarbeide med trener/leder i klubben din.
Årlige treningssamlinger er en viktig del av tilbudet.

Idrettsanleggene vi bruker

Ramneshallen

Skolen disponerer  Ramneshallen i undervisningstiden. Det er en 20x40 meter idrettshall med parkettgulv. Hallen kan deles inn i tre seksjoner etter behov. Hallen blir benyttet til undervisning i alle typer ballspill, turn, dans og enkelte deler av friidrettsundervisningen. På VG2 blir hallen også benyttet i faget treningsledelse.

Vålehallen

Skolen leier enkelte dager Vålehallen. Dette er en forholdsvis ny idrettshall.
Her foregår undervisningen for de elevene som har valgt toppidrett håndball.
Elevene blir transportert i skolebusser til hallen.

 Idrettsbygg ved Ramneshallen

Skolen disponerer et idrettsbygg (åpnet høsten 2010) som ligger i tilknytning til Bergsåsen kunstgress.
Her finnes moderne garderobefasiliteter, smørebod for skiløpere, fleksible klasserom i overetasjen,
samt tribune ut mot kunstgresset.

Meny Arena

Meny Arena er en kaldhall inne på idrettsanlegget ved Ramneshallen. Hallen er på ca 70 x 45 m og er merket som fotballbane. Skolen vil benytte denne hallen i undervisningstiden til sine elever.

Meny Arena

Bergsåsen kunstgress

Skolen disponerer en kunstgressbane og en grusbane. Anleggene ligger rett ved siden av skolen.

Kunstgressbanen

 

Revetalhallen

Breddeidrett disponerer Revetalhallen i sin tidligøkt dette skoleåret.

 Revetalhallen

 

Styrkerom.

Vi har et eget styrkerom i skolens underetasje. I løpet av det siste året har styrkerommet blitt fornyet og vi utvider stadig med nye apparater. Det er en speilvegg og en traverserende klatrevegg i forbindelse med styrkerommet.

Spinningsal. 

Skolen har egen spinningsal i forbindelse med styrkerommet. Her har vi sykler nok til en hel klasse. Rommet har musikkanlegg med projektor. I spinningsalen står også padlemaskinen.

Publisert: 23.01.2018 Oppdatert: 09.09.2020

Hans Arne Tveiten
Idrettsfag og toppidrett
Eivind Ellingsen
Studierektor