Siste nytt om skolestart og Covid-19

Status 11.september:

Her er en liten statusoppdatering fra skolen og covid-19 situasjonen:

Vi har nå lagt bak oss nærmere tre uker med skole. Vi har fulgt vår utarbeidede smittevernsplan og har hatt justering av denne 7.september. Denne kan du lese i sin helhet under.
På skolen har 26 elever og 10 ansatte blitt testet for Covid-19 på bakgrunn av symptomutvikling, ALLE har testet negativt. Det er gledelig.

Alle elevene/studentene bor med, spiser med og undervises i sin kohort: sin linje. Fra tirsdag 8. september startet vi opp med valgfag der elevene har hatt undervisning på kryss av kohortene. Vi har jobbet hardt med hygiene, håndvask og andre smittehindrende tiltak for at dette skal være trygt og forsvarlig. Elevene vil fortsatt bo sammen med og spise sammen kun med egen husstand=linje=klasse. I tillegg åpner vi 11.september for buffetservering av måltidene.

Vi pålegger ikke reiserestriksjoner på våre elever, men appelerer til minst mulig trafikk ut av skolen med tanke på smitteimport og at de følger strenge hygienetiltak i kontakt med folk på utsiden av skolen. Strenge hygiene-regler gjelder for ansatte som er en potensiell smitteimportør. Etter høstferien, der alle elevene må reise ut fra skolen, vil vi treffe tiltak som er rettet mot den rådende situsajonen som er på det tidspunktet. En innstramming av smitteverntiltakene på skolen, er ikke utenkelig, alt avhengig av smitte i landet og lokalt.

Lurer du på noe, ta kontakt med oss på 33 42 17 90 eller sandefjordfhs@vtfk.no

PS: Vi er fantastisk priviligert som får ha disse fantastiske ungdommene hos oss i år, de er supre!!!

---------------------------------------------------------------------------------

Vi har revidert vår smittevernsplan og den finner du her:

Smittevernsplan Sandefjord fhs gjeldende fra og med 7.sept 2020

 

Oppdatert fredag 14.august 2020:

Vår lokale smittevernsplan er nå klar og iversettes, 14.aug:

Denne planen er basert på råd fra folkehøgskolerådet, utarbeidet av skolens ledelse, drøftet med kommuneoverlegen i Sandefjord og behandlet av skolens styre.

Vi er opptatt av at du som kommende elev, ansatt og foresatte, skal føle deg trygg på at Sandefjord folkehøyskole gjør alt som står i vår makt for at skolen skal være en trygg plass å være.

Her er vår smittevernsplan for Covid-19.
Denne er oppdatert 1. september 2020 under punktet testing og informasjon om testrutiner. Mer informasjon om rutiner i sandefjord kommune finner du her:

Les mer.

 

Ta kontakt hvis du har spørsmål.

 

Informasjon gitt fredag 7.aug 2020:

Informasjon til kommende elever 2020/21, 7.aug:

Nå er det 16 dager til skolestart og vi gleder oss stort til å møte dere alle. Vi vet det blir et spesielt år med de tiltak som Covid-19 situasjonen tvinger oss til. Skolen jobber nå med en konkret smittevernplan som omhandler all drift på skolen. Denne planen skal behandles av vår eier VTFK og av lokal helsemyndighet før den godkjennes og settes ut i live.

Til dette arbeidet har vi fått bistand av folkehøyskolerådet, kommuneoverlege i Sandefjord og beredskapsgruppe i Vestfold og Telemark fylkeskommune. Denne planen skal bli gjort tilgjengelig for alle elever og ansatte etter behandling i skolens styre i uke 33.

 

Til oppstarten er det noen ting vi ønsker å fokusere på nå:

  1. Du er velkommen til skolen fra kl 12:00 på åpningsdagen 23.august. Åpningen av skoleåret blir kl. 18:00 i skolens gymsal med ansatte og elever.
  2. Det blir en åpning av skoleåret uten foresatte eller følge med inn på skolen. Ditt reisefølge må levere deg på skoleplassen/parkeringsplassen. De vil få mulighet til å følge arrangementet på FB- side til skolen.
  3. Ditt linjefag blir din definerte kohort – hos oss kalt husstandsgruppe - og du vil dele rom med en fra din linje og bad med også andre fra din linje.
  4. I forkant av skolestarten appellerer vi til at du som kommende elev innfører en mild karantene for egen del og holder deg relativt sosialt i ro i uken før skolestart. Det betyr at du ikke bør oppsøke større forsamlinger av personer og respektere hygiene og avstand. På denne måten minker faren for at du tar med deg smitte inn på skolen.
  5. Dersom du har symptomer på luftveissykdom eller har påvist smitte før skolestart, kan du ikke komme til skolen på åpningsdagen. Du må da avtale med skolens ledelse når du kan komme til skolen.
  6. Vi ønsker at alle begrenser reisevirksomheten den første tiden på skolen, slik som hjemreiser og besøk hos andre utenfor skolen.

Så gleder vi oss til å få deg som elev og håper og tror vi skal få et helt fantastisk skoleår!

 

--------------------------------------------------

Informasjon gitt  3.juli 2020:

Skolen har siden 12.mars holdt stengt i tråd med retningslinjer fra kunnskapsdepartementet. Selv om skolen har vært fysisk stengt, har vi opprettholdt vårt undervisningstilbud og sosialpedagogisk tilbud så langt det er mulig digitalt. Skoleåret ble fullført digitalt 16.mai 2020.

Nå retter vi blikket mot skoleåret 2020/21, 3.juli:

Skolestart er alltid spennende, men spesielt spennende i år på grunn av Covid-19-situasjonen. Det vil uansett ha konsekvenser for vår skole. Men – vi planlegger å starte som normalt. Vi kommer til å ha sterkt fokus på smittevern og hygiene, både på internatene, ved måltider, i klasserom og fellesarealer. Vi er i ferd med å utarbeide vår egen lokale plan for hvordan vi skal håndtere situasjonen. Planen vil inneholde tiltak for å møte den kommende smittevernsituasjonen ved skolestart.

Vi følger rådene fra folkehelseinstituttet og samarbeider med kommuneoverlegen i forberedelsene til skoleåret. Folkehelseinstituttet og vår eier Vestfold og Telemark fylkeskommune, kommer jevnlig med oppdateringer på hva som er anbefalt smittevern, og lager spesifikke veiledere for smittevern for ulike institusjoner og skoler. Det har ikke kommet egen veileder for folkehøyskolene ennå, men vi følger med på veilederne som har blitt laget for andre typer skoler i vårt arbeid med forberedelser for neste skoleår - inntil vår veileder kommer.

Alle våre utenlandsturer som var tenkt gjennomført høsten 2020, utsettes til våren. Det er mange faktorer som spiller inn på våre avgjørelser knyttet til reiser utenlands, blant annet smittesituasjonen i de landene vi skal reise til og de til enhver gjeldende reiseråd gitt av norske myndigheter. Vi kommer ikke til å reise utenlands før vi får klarsignal fra UDI/myndighetene om at det er trygt å reise. Eventuelle endringer på reisemål, tidspunkt og innhold vil vi være raske med å formidle til deg som elev.

Vi følger med på utviklingen og rådene som kommer fra myndighetene. Skolestart er fortsatt et stykke unna og det er flere ting som kan endre seg. Uansett så skal vi tilpasse oss slik alle skal ha det trygt på skolen!

Vi legger ut mer informasjon fortløpende, men følg spesielt godt med fra begynnelsen av august.

Hvis du lurer på noe, eller har behov for å ta kontakte skolen, gjøres det her:

Kontakt skolen

 

Her er sommerbrevene digitalt, 1.juli:

Animasjon og illustrasjon

Tegning, maling og kunstreise

Musikkproduksjon og låtskriving

Skuespiller

Arkitektur og interiør

Filmproduksjon

Fashiondesign og redesign

Publisert: 10.01.2020 Oppdatert: 11.09.2020