Musikkproduksjon og låtskriving

På linjen musikkproduksjon & låtskriving går vi gjennom alle stadier i prosessen fra idé til ferdig produkt. Vi jobber praktisk med utgangspunkt i deg og din musikk. Vi samarbeider tett i hverdagen og bruker veiledning som metode, for at du skal kunne utvikle deg og nå dine musikalske mål. Studieturer til Berlin & New York.

 

Faginnhold

Låtskriving

For oss handler låtskriving om formidling av en idé, en følelse eller en historie. Vi ønsker å gi deg de redskapene du trenger for å nå ut med musikken din. Gjennom året tar vi for oss de ulike elementene i låtskrivingsprosessen, slik som: idé utvikling, tekstskriving, melodiskriving, arrangering og harmonisering. Gleden i å dele med hverandre, gi innspill og ta del i et kreativt miljø, er drivkraften i læringsprosessene her.

 

Musikkproduksjon

I dagens musikkverden er musikkproduksjon blitt en integrert del av det å skape og formidle musikk. Derfor er våre profesjonelle lydstudioer i aktivt bruk hver dag. Du vil få en grundig innføring og aktiv veiledning i bruk av studio gjennom skoleåret. Vi jobber med: musikkteknologi, mikrofonlære, opptaksteknikker, harmonisering, miksing og mastering. Vi bruker musikk- og lydplattformen Logic Pro. Våre studioer er profesjonelt utstyrt med kvalitetsmikrofoner, lydinterface fra Universal Audio og standard bandutstyr av høy kvalitet.

 

Konserter

Det å spille sammen og få vist musikken vår til et publikum, er en viktig del av det å jobbe med musikk. Vi holder konserter både på og utenfor skolen. Vi har stasjonært lydutstyr til bruk på skolens scener og egen turnérigg som kommer godt med når linjen skal opptre.

.

 

Hvem passer linja for?

Linja passer deg som er motivert og interessert i musikk, musikkproduksjon og låtskriving. Det er en fordel å kunne spille et instrument eller å ha jobbet med produksjondelen av faget.

Våre forventninger til deg er at du bidrar med dine kunnskaper og er motivert for å lære!

Dette sier tidligere elever


Bendik Finborud, elev 2014/15, jobber som musiker.

Hva gjorde folkehøyskoleåret med deg?

Året på Sandefjord var rett og slett helt fantastisk! Sammen med engasjerte elever og dyktige lærere fikk jeg muligheten til å fordype meg i det jeg liker aller best, nemlig musikkproduksjon. Det skader jo heller ikke at skolen har et studio som tangerer de profesjonelle studioene rundt i Norge!

 

Hvilket positivt utbytte fikk du av linjefaget?

Jeg gikk musikkproduksjon og låtskriving, et fag som gav mye rom til kreativ utfoldelse. Året gav meg en bedre forståelse av innspillingsprosessen fra start til slutt, samtidig som det gav meg mange venner og samarbeidspartnere som jeg jobber med den dag i dag.

 

Hvordan ble du bedre forberedt til videre studier etter året på Sandefjord folkehøyskole?

Uten Sandefjord ville jeg ikke vært der jeg er i dag. Jeg tok en bachelor i låtskriving etter folkehøyskoleåret, et studie som jeg fikk høre om gjennom Sandefjord. Det var også på Sandefjord at jeg skrev og spilte inn musikken som fikk meg inn på bachelorstudiet. Året hjalp meg fremover med låtskriving, produksjon, arrangering, musikkteknologi og mye mye mer!

 


Marte Hallingstad Barstad, elev 2017/18, studerer musikk på LIPA.

Hva gjorde folkehøyskoleåret med deg?

Året på Sandefjord gav meg muligheten til å ha et «pusteår» samtidig som jeg fikk fortsette å gjøre det jeg synes er gøy. Jeg lærte mye som hjalp meg med å bestemme mine senere karrierevalg.

 

Hvilket positivt utbytte fikk du av linjefaget?

I linjefaget fikk jeg utvikle meg i ekstremt relevante ting for mitt drømmestudie som ble en stor fordel. Jeg fikk jobbe med faget på en daglig basis og finne ut om det var noe for meg uten at det var i en alt for seriøs setting.

 

Hvordan ble du bedre forberedt til videre studier etter året på Sandefjord?

Samtidig som en flytter hjemmefra så følte jeg at jeg flyttet inn i en ny familie. Sånn sett var det et fint overgangsår til studietiden. Det gjorde meg også bedre forberedt på det sosiale - å samarbeide og forholde seg til andre hele tiden.

 

Studieturer New York og Berlin

Fra og med skoleåret 2020/21 innfører skolen en grønnere reisepolitikk der vi fortsatt skal reise, men vi skal reise mer miljøvennlig/kolletivt og kun ha en flyreise per elev per år.

Berlin - linjetur

Vi reiser til Berlin med Musikkproduksjon og låtskriving i løpet av skoleåret 21/22 med tog eller buss.

Berlin er en yrende musikkmetropol med en spennende musikkscene. Vi setter sammen programmet i fellesskap, her er noen av de mange mulighetene vi har:

 • Vi på Sandefjord har gode kontakter innen det levende musikkmiljøet i Berlin og vi vil derfor få til en studiosession i et av Berlins aktive musikkstudioer.
 • Vi vil også oppleve konserter på noen av Berlins kjente konsertscener.

New York - felles studietur

Sandefjord er en av de skolene som satser på felles studietur, i tillegg til linjetur. Vi drar med alle lærere og elever til USA, New York City. Vi bor på Manhattan, veldig nære Central Park.

Verdien av en felles studietur mener vi er stor. Du er sammen med folk på tvers av linjefag og aktivitetstilbudet og innholdet er meget variert. Vi blir kjent med byen New York, dens spesielle historie og bakgrunnen for dens markante plass i populærkulturen og storpolitikken. Vi besøker og har omvisning på FN-bygningen, vi besøker historiske Ellis Island og frihetsgudinnen, vi har linjedag der de ulike linjene gjør noe faglig sammen og vi får alle muligheter til å bli kjent med de ulike sidene av New York.  

 • Rebusløp gjennom Manhattan
 • Besøk på Frihetsgudinnen & Ellis Island
 • Besøk i FN-bygningen
 • Empire state building
 • Ground Zero
 • MOMA, Guggenheim og andre museer
 • Handling på outlet...
 • Musikaler på Broadway
 • Trening i Central Park
 • Linjeaktiviteter
 • Gospelkonsert i harlem
 • The High Line
 • Baseball-kamp        + mye tid til egenaktivitet
Folkehøyskole: fag, pluss mye mer!

Det å gå på folkehøyskole handler om mye. Det er en unik mulighet til å boltre seg i et fag du er interessert i, men i tillegg får du så mye mer. Du opplever gleden av å være i et rikt fellesskap med like (og ulike!) unge mennesker, som alle har til felles at de ønsker et fantastisk år.

Det å leve så tett sammen gjør et folkehøyskoleår unikt. Du deler fritid, arbeidsøkter, måltider, kvelder, helger, turer, og mye annet, sammen med andre. Dette er erfaringer som selvsagt byr på utfordringer, men først og fremst gir det mye glede, livskompetanse og enorme utviklingsmuligheter for deg.

Fellesskapet handler om rutiner som vasking av internat, tilrettelegging av måltider og andre gjøremål som hverdagen krever. Men fellesskapet handler også om fellestur til New York, temauker, høstfest, mange lørdagsshow, festivaler, solidaritetsaksjon, volleyball, LAN, brettspill og mye mer.

Folkehøyskolen ble grunnlagt med en visjon om å utdanne hele mennesket, med hode, hjerte og hånd. Vi på Sandefjord folkehøyskole ønsker å bidra til at hver elev finner mening, mot og entusiasme til å mestre eget liv som et aktivt, opplevende, deltagende og reflekterende menneske.

Lærer

Olaf Hansen Haugan er vår musikklærer. Han er utøvende musiker og produsent med bred erfaring innenfor turne- og bandvirksomhet, arrangering, musikkproduksjon og bandledelse.
olaf.haugan@vtfk.no

 

Valgfag i samme fagområde på skolen

Du kan velge valgfag på skolen i tillegg til linjefaget ditt for å jobbe enda mer inne fagfeltet:

 • Band og samspill
 • Gitar
 • Lyd, lys og scene
 • Musikken din
Pris

Alle linjer - samme pris - alt inkludert: 125 000,-

 • Undervisning
 • Påmeldingsgebyr
 • Studietur for skolen: New York
 • Linjetur: Berlin
 • Mat og rom på skolen
 • Internett
 • Vaskemaskin

Statens lånekasse for utdanning:

Se hva du får i støtte av Lånekassen og hvor mye lommepenger du trenger i løpet av året.

Les mer om priser, lån og stipend


Søk om lån og stipend hos Lånekassen

 

Søk nå

 

Bilder fra linjen

Publisert: 02.11.2017 Oppdatert: 19.01.2022 kl.14.46