Valgfag og fellesfag

Valgfag

Her ser dere oversikten over de valgfagene vi har på skolen høsten 2022. Hvilke valgfag vi kan tilby til enhver tid er avhengig av hvilke lærerkrefter som er tilgjengelig og hva vi som skole satser på. Vi gjør det vi kan for at du skal få et optimalt valgfagstilbud!
Har du spørsmål om valgfag, ta kontakt!

Spør om valgfag

Informasjon om valgfag:

  • Alle fag er halvårlige
  • Vi garanterer ikke at alle fag starter til neste år, men gjør det vi kan for å få det til :-)
  • Du kan velge inntil 8 fag
  • I tillegg kan du velge å gå på elevstyrte fag som er på ettermiddagen.
Les mer om våre valgfag her:

Arabisk

Nytt valgfag høsten 2022.

Ballspill

Ballspill tar for seg de klassiske ballspillene fotball, basket, innebandy, volleyball og håndball. Dessuten kommer vi innom kanonball, amerikansk fotball, tennis, fotballgolf, snørugby/snøballkrig.

Band

I dette faget møtes de som er interessert i å spille mye sammen og danne band som kanskje har et mål å holde konserter, spille inn noen låter i studio eller bare jamme/spille sammen.

Crossfit og trening

Det er viktig å ta vare på kroppen sin, så unn deg en skikkelig treningsøkt i uka. I dette treningsfaget er du garantert å bli svett og få et treningsutbytte uansett dine treningsforutsetninger.

Dans

Dans er for deg som ønsker å bevege deg og lære mer om dans som kunstuttrykk. Vi jobber med teknikk, styrke, uttøying og innøving av koreografier.

Filmklassikere

I dette faget ser og diskuterer vi mange av de beste og viktigste filmene fra forskjellige tiår.

Filmklubb

Elevene går sammen om å lage en filmklubb på skolen der man ser filmer i ulike sjangre skolens kino-/foredragssal.

Foto (analogt)

Her jobber vi med analog film. Vi bruker mye tid på mørkerommet der vi opplever magien med å fremkalle egne bilder. Kort innføring om mulighetene med speilreflekskamera (som du får låne på skolen).

Gitar

Gitar er et valgfag for deg som har liten eller ingen tidligere erfaring med dette alltid populære og miljøskapende instrumentet.

Go'foten ; Helsedans for funksjonshemmede

Et fag for de som vil engasjere seg i arbeid med funksjonshemmede. Vi inviterer utviklingshemmede til dans og moro i gymsalen 12 tirsdager der aktivitet, glede og dans er i sentrum.

Håndverk og gjenbruk

Her kan du jobbe med ulike håndverksteknikker, redesign av klær, oppussing av gamle møbler og upcycling/kreativt gjenbruk av ting som ellers ville havnet i avfallet.

Lek & balanse

Her utfordres balansen din og du leker sammen med medelevene dine. Vi er i turnhall, trampoline-park, vi klatrer og har det generelt veldig gøy. Målet er å utfordre deg selv og balansen din.

LIVET

Livet er ikke alltid lett, men med dette faget kan vi lære deg å utvikle måter å takle små og store utfordringer på. Et fag for alle, uansett hvilke utfordringer du har og hvor du står i livet.

Miljøskaperne

I dette faget er du med å skape et godt miljø på skolen gjennom ulike aktiviteter for alle elevene. Tidligere har valgfaget arrangert Eurovision, karaokekveld, bålkveld og halloweenuke.

Mobilfoto

Nytt valgfag høsten 2022.

Musikken din

Dette er faget for deg som liker å lytte til og snakke om musikk. Alle presenterer «sin musikk» for resten av gruppa. Her er det rom for den gode samtalen og åpne diskusjoner. Vi lærer av hverandre!

Padel

Padel er en racketsport som har tatt verden med storm. En morsom og utfordrende sport for alle. Du blir hekta fra første gang!

Papir

Papir er et fantastisk materiale man kan bruke til å lage utrolig mye forskjellig! I dette faget er vi innom 3D-figurer, origami, ulike bretteteknikker og mye annet.

Podcast

Nytt valgfag høsten 2022.

Strikking, hekling og sånt

Her lærer du alt om mulighetene med strikking og hekling. Det kan lages alt fra enkle ting til å designe og strikke/hekle egne plagg. Du kan også lære trådteknikker som hakking, gimping, pjoning o.l.

Sang

Her får du jobbe med sangteknikk, sjangerbevissthet og stemmekvalitet, utrykk og tekstformidling. Vi jobber med mye med hvordan man skal jobbe frem en sang og bli tryggere på å synge foran andre.

Tegnspråk

Nytt valgfag høsten 2022 etter forslag fra fjorårets elever. Her kan du lære det grunnleggende innenfor tegnspråk!

UT

I dette valgfaget er vi ute uansett vær! Vi bruker den fine naturen i området, og gjør ulike aktiviteter tilpasset årstidene og været.

Volleyball

Volleyball er jo folkehøyskolens ballspill nr.1. Vi har en flott gymsal til å spille i, samt sandvolleyballbane ute som brukes når sola skinner.

Årbok

Dette faget lager skolens årbok, og ved å være med her kan du påvirke hvordan den ser ut og hva den skal inneholde. Her kan du jobbe kreativt med tekst, foto og grafisk design.

Yoga

Yoga hjelper for så mye, bli med og prøv! Du får trenet styrke, balanse og fleksibilitet samtidig som du roer ned og jobber med mental fokus og tilstedeværelse.

Valgfag og fellesfagValgfag og fellesfagValgfag og fellesfagValgfag og fellesfagValgfag og fellesfagValgfag og fellesfagValgfag og fellesfagValgfag og fellesfagValgfag og fellesfagValgfag og fellesfagValgfag og fellesfag

Fellesfag

Skolen har 4 timer fellesfag hver fredag med felles undervisning for hele kullet. 

Det arrangeres en temauke per halvår. Tidligere år har vi hatt temaer som miljø, helse, solidaritet og bærekraft.

 

Valgfag og fellesfagValgfag og fellesfagValgfag og fellesfagValgfag og fellesfagValgfag og fellesfagValgfag og fellesfag

Publisert: 31.10.2017 Oppdatert: 16.12.2022 kl.09.31