Markering av europeisk språkdag!

Foto: Council of Europe

Publisert:

21.09.2020

Oppdatert:

24.05.2022 kl.16.41

Lørdag 26. september er Den europeiske språkdagen. Spansk-elever på Vg1 er med på et spennende digitalt prosjekt, skolens tilbud i fremmedspråk promoteres og i læringssenteret kan du lese bøker på ulike språk.
Vi feirer vårt flerkulturelle samfunn hvor forskjellige språk og kulturer er en gjensidig berikelse. Fremmedspråk på nivå 2 og nivå 3 vil bli promotert ute i flere klasser i løpet av uke 39.
 
Elever som har spansk Vg1 deltar i et kjempespennende prosjekt i Erasmus sin digitale plattform, eTwinning. Her vil spansk-klasser fra Tyskland, Frankrike, Spania og skolen vår skrive litt om seg selv og dele noen tanker om hvorfor språk er så viktig. Elevene våre vil også filme litt fra skolen og ha digital kontakt med elevene i de andre landene.
 
Læringssenteret har funnet frem bøker og tegneserier på ulike språk - velkommen innom for en titt!

Les magasiner og nyheter på mange forskjellige språk!

Pressreader gir deg tilgang til aviser og magasiner fra hele verden og på over 70 forskjellige språk! NB: Tjenesten fungerer best via appen PressReader på nettbrett eller mobil.

I PressReader finner du magasiner om mote, mat, musikk og mere til!

Du får tilgang via skolens nettverk - les mer her om hvordan.

Om Den europeiske språkdagen

Den europeiske språkdagen er initiert av Europarådet og har vært markert siden 2001. Formålet med dagen er blant annet å fremme flerspråklig og interkulturell forståelse, vise betydningen av å lære språk, oppfordre til livslang språklæring og få frem det språklige mangfoldet vi har i Europa.