Fantastisk resultat for solidaritetsaksjonen 2020


Publisert:

07.01.2021

Oppdatert:

24.05.2022 kl.16.41

Også i 2020 samlet elever på SVGS inn 500.000,- kroner til gjenbosettingen av flyktningefamilier nord på Sri Lanka.

Sandefjord vgs samarbeider med FORUT om gjenbosettingen av flyktningfamilier i de krigsherjede nordområdene på Sri Lanka. Tusen takk til alle som bidro med en dagsjobb for mennesker som virkelig trenger det. Elevrådet og elevene i solidaritetsaksjonen har igjen gjort en flott innsats med å organisere og gjennomføre prosjektet.

FORUT takker for fantastisk innsats

Ifølge Ane Tosterud Holte i FORUT gjør Sandefjord vgs en helt ekstraordinær innsats for de interne flyktningene på Sri Lanka. Hun takker på vegne av FORUTs partner i Sri Lanka, RAHAMA. "Det er mange tusen flyktningfamilier i Sri Lanka som trenger hjelp til å komme på beina. Sri Lanka har opplevd tiår med borgerkrig som rammet spesielt de som bodde i nord hardt. Prosjektet dere støtter ligger midt i dette området. Sri Lanka har også opplevd tsunami i 2005 og ellers mange naturkatastrofer. Derfor er det ekstra viktig å få et solid hus slik at man kan møte slike utfordringer bedre, og skape seg et tryggere og mer stabilt liv."

Du kan lese mer om samarbeidsprosjektet på denne siden.

Familier får mulighet til å reetablere seg etter mange tiår med borgerkrig, og de får tilgang på vann og sanitet. Dette gjør at flere har mulighet til å kunne starte livene sine i tryggere og mer stabile omgivelser. 

Et nytt lokalsamfunn på vei opp

Forut-Sri-Lanka-3.jpgForut-Sri-Lanka-4.jpgForut-Sri-Lanka-1.jpgForut-Sri-Lanka-2.jpg