Russens innsamlingskasjon krafttak mot kreft er digital!

Støtt aksjonen Krafttak mot kreft på Vipps nummer 421038 eller med kort - mer info i lenken under. Foto: Jorunn Valle Nilsen

Publisert:

04.03.2021

Oppdatert:

24.03.2021 kl.16.38

Søndag 14. mars skulle russ over hele landet gått med bøsser for å samle inn penger til en viktig sak. Dessverre setter corona-situasjonen en stopper for det. Men: selve aksjonen avlyses ikke av den grunn - den endrer bare form og blir en heldigital aksjon. Derfor har Sandefjordrussen opprettet en digital bøsse som vi håper dere vil dele med venner og familie!

Støtt Kreftforeningen sammen med Sandefjordrussen 2021
Vi har også et Vipps nummer 421038.
Del dette med familie og venner!

Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon. Russens rolle i innsamlingen er sentral: de står for den største andelen blant bøssebærerne og de siste årene har russen samlet inn over 100 millioner kroner til kreftsaken!

Hva går pengene til i år?

Som i 2020 og 2019 går pengene i årets aksjon til kreftformer som få overlever. I dag overlever syv av ti nordmenn kreft, men bak statistikken skjuler det seg store forskjeller. Det er fremdeles flere kreftformer som svært få overlever. Lungekreft og bukspyttkjertelkreft er blant disse. To av ti overlever lungekreft og færre enn én av ti overlever bukspyttkjertelkreft.

Kreftforeningen ønsker med årets Krafttak mot kreft å endre denne alvorlige situasjonen. Midlene som samles inn skal gå til kreftforskning for å bidra til at flere overlever, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.

Å bli alvorlig kreftsyk forandrer alt – både for den som er syk og de som er rundt. Å få vite at man får leve videre, er den aller beste følelsen i livet. Den følelsen vil vi at flere skal få oppleve!

Den viktigste russeknuten!

Å være bøssebærer for Krafttak mot kreft er en offisiell russeknute. En russeknute som skaper håp og redder liv. Årets viktigste! Russen får en minibøsse til å henge i lua. Håper alle russ vil være med på aksjonen!

Skolen ønsker årets russ lykke til med aksjonen!