Pride markeres med flagg

Flagget er et viktig symbol for feiringen.
Foto: Pexels by Sharon McCutcheon

Publisert:

03.06.2022

Oppdatert:

03.06.2022 kl.15.01

SVGS markerer frihet, mangfold og toleranse ved å heise regnbueflagget. Sjekk også temautstilling med bøker og tegneserier i læringssenteret!

Hva er pride?

For oss på SVGS, så er det også viktig å delta i en markering om handler om å feire frihet, mangfold og toleranse. Vi vil at det skal være trygt å være elev og ansatt på vår skole, uansett etnisk bakgrunn, religion, eller seksuell legning. Vi er stolte av og applauderer mangfoldet på skolen vår. Her skal det være trygt å være akkurat den man er.
 
Regnbueflagget symboliserer fellesskap og friheten til selv å definere sin identitet, kjærlighet og seksualitet. Regnbueflagget er over 30 år, og har blitt et verdenskjent symbol for rettighetene og frigjøringskampen for LHBTIQ-personer (lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, interkjønn og skeive). Regnbueflagget ble brukt første gang i 1978 i San Francisco under byens Gay and Lesbian Freedom Day Parade. Det var Gilbert Baker som fikk ideen og tegnet flagget. Hans mål var å lage et symbol på frihet og fellesskap som kunne benyttes år etter år.
 
Som en virksomhet i Vestfold og Telemark fylkeskommune, flagger Sandefjord VGS i henhold til vedtak i fylkestinget 10. mai 2021.

Du finner mer informasjon om pride, flagg og LHBTIQ på:

Ung.no: Hva betyr regnbueflagget?

Tønsberg pride: Om arrangementet

Amnesty International: 5 grunner til at vi trenger pride

Fri: Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold

Temautstilling i læringssenteret

Det er laget mange flotte bøker og tegneserier som handler om identitet og skjeiv kjærlighet. Kom innom og sjekk utstillingen i læringssenteret! Finner du ikke noe interessant, så kan bibliotekarene finne fram enda flere forslag til deg.

Pride-utstillingWeb.jpg