Solidaritetsaksjonen 2020

Elever på SVGS besøkte skole på Sri Lanka i forbindelse med fjorårets Solidaritetsaksjon.

Publisert:

23.10.2020

Oppdatert:

02.03.2021 kl.10.41

Støtt oss på aksjonsdagen fredag 6. november!

Sandefjord vgs samarbeider med FORUT om gjenbosettingen av flyktningfamilier i de krigsherjede nordområdene på Sri Lanka.

Ved inngangen til 2020 ventet fortsatt om lag 40 000 internt fordrevne mennesker på hjelp til bosetting og lokalsamfunnsutvikling i områder som er sterkt ødelagt av krigshandlinger. Elever på Sandefjord videregående skole bidrar til at mange av dem får et nytt framtidshåp. 

Har du arbeidsoppdrag til skolens elever?

Meld inn på digitalt skjema

Selve aksjonsdagen er fredag 6. november. Alle elevene skal samle inn 300 kr hver. Pengene samles inn ved at elevene jobber, enten for en bedrift eller for familie eller bekjente. Utfylte arbeidskort og dokumentasjon på innbetalte midler leveres til tillitsvalgte.

Boliger til over 80 familier, med tilhørende infrastruktur er ferdigstilt og tatt i bruk. Nå føres det opp 60 nye hus med skole og barnehage nord på Sri Lanka. Det bygges ni brønner, og til hvert hus plantes også et tre som familiene kan høste av, sammen med tilskudd til kjøkkenhager til dyrking av egne grønnsaker. Dette bidrar til å forhindre sult. Det er partnerorganisasjonen RAHAMA og regionale/lokale myndigheter som plukker ut familiene og områdene med størst behov for hjelp.

Følg solidaritetskomiteen Svgs på Instagram

Info

  • VIPPS 131824. NB: Merkes med elevens navn og klasse.
  • Kontonummer til aksjonen: 7874.06.61247
  • Meld arbeidsoppdrag til skolens resepsjon: 33 48 85 00
  • Meld arbeidsoppdrag på eget skjema
  • Arbeidskort fylles ut av elev og arbeidsgiver

Kontakter