Sommerlekse

Gjør hyggelige aktiviteter i sommer.
Foto: Pexels

Publisert:

20.06.2022

Oppdatert:

20.06.2022 kl.10.42

Her er årets sommerlekse til elevene fra rektor! Har du løst alle oppgavene? Da er du klar for skolestart!

Oppgaver til VG1

1. Sommerlåten 2022

Sørg for at du får en egen sommerlåt, slik at når du senere i livet hører den låta, så husker du sommeren 2022

2. Hopp i sjøen

Husk å gå på badestranda med venner. Her gjelder fraværsregelen, som blir gjeninnført til høsten allerede, så hvis du skulker mer enn 10% av badeturene, så må du gå opp til ny badeprøve i januar. Det lønner seg ikke!

3. Server jordbær og is til familien

Overrask familien din med å servere jordbær og is en dag i sommer. Hvis de lurer på hva i all verden som skjer, så kan du bare si at det er en sommerlekse du har fått av rektor.

Oppgaver til VG2

1. Lag statistikk over myggstikk

Sommertid er også tid for mygg-stikk. Så jeg ber deg, om å lage en liten statistikk, gjerne i et Excel ark over antall myggstikk som du får i løpet av sommeren og hvor i storkommunen Sandefjord myggen biter mest. På kysten eller i de dype skogene i Stokke og Andebu?

2. Ha en mobilfri vennedag

Siden vi nå i sommer, endelig kan være sammen med så mange vi vil igjen, uten å tenke på kohorter og smittevern, så får dere følgende oppgave. Gjør en sommeraktivitet med vennene dine en hel dag og la mobiltelefonen ligge igjen hjemme. Du må gjerne loggføre hvor sterke mobil-abstinenser du får. 

3. Lag middag uten bruk av strøm

Strømmen er dyr for tiden og den kan bli kjempedyr i sommer. For å kunne hjelpe familien din med å spare strøm så får du i lekse, å lage en middag til familien din uten å bruke strøm. Engangsgrill er ikke lov.

4. Ta sommerbilder

Legg ut mange fine sommerbilder fra Vestfold på Snap-story, Instagram og Facebook. På den måten får også de som ikke har råd til å reise på dyre ferier, ideer til fine sommeropplevelser her vi bor. 

5. Plukk Stillehavøsters

Dra til kysten og plukk stillehavøsters og inviter vennene dine på østers og agurksalat. Du kommer til å få helsestatus som kokk og samtidig har du gjort miljøet en tjeneste med å fjerne noen uønskede stillehavsøsters fra kysten vår.

Den viktigste oppgaven til alle elever

Nyt sommerdagene!

Lad opp batteriene. Ha en riktig god sommer alle sammen!

 

Hilsen rektor Harald