Tverrfaglig prosjekt om bærekraft

Brettspill ble produsert og elevene fikk brukt sin kunnskap om bærekraft. Foto: Paul-Johan Gustad

Publisert:

22.02.2021

Oppdatert:

24.05.2022 kl.16.41

Flotte kunnskapsspill om bærekraft ble det ferdige produktet da elevene som går pre-DP (Vg1 International Baccalaureate) jobbet med tverrfaglig prosjekt.

I uke 7 har 1IBA og 1IBB jobbet med et stort tverrfaglig prosjekt om bærekraft. Etter å ha fokusert på bærekraft i alle fellesfag i et par uker, skulle hele uke 7 brukes til å jobbe med temaet på en tverrfaglig og kreativ måte.

Elevene jobbet i grupper, timeplanen var løst opp i alle fellesfag og det endelige produktet i prosjektet skulle være et spill, enten brettspill eller digitalt, der elevene fikk testet kunnskapene sine om bærekraft.

I tre dager ble det planlagt, skrevet, tegnet, organisert, laminert, 3D-printet, malt, tapet, limt, klippet og testet. Elevene jobbet godt hele uka og kreativiteten var imponerende!

Brettspill med bærekraft som tema.

Spillene ble ferdigstilt på onsdag ettermiddag, og torsdag var det tid for presentasjoner av alle spillene, samt spillformiddag, da elevene hadde en økt til å teste ut spillene i praksis gruppevis. Det var gøy, og spillene viste både mye kunnskap om bærekraft, estetisk sans og en god dose kreativitet. Etter spillrunden ga elevene poeng til de spillene de syntes var best, og en jury bestående av lærere sørget i tillegg for å kåre vinnere i ulike kategorier.

Fredag var det premieutdeling i kategoriene mest kunnskapsrike spill, mest kreative spill, mest estetiske spill, beste spilldesign – og ikke minst selve hedersprisen som var det spillet elevene selv kåret til det beste spillet. Vinnerne av “Beste spill” ble gruppe 6, som bestod av Hans, Leon, Daniela og Isabel. Gratulerer!

I tillegg vanket det premie på ukas bærekraftige spreking, til den som hadde gått flest skritt i løpet av uka – og da kuttet ned på bil- og busskjøring. Eleven som vant, gikk hele 103 400 skritt på 4 dager som ingen andre elever eller lærere kunne konkurrere mot. 

Takk for en annerledes, morsom og spennende uke!