Foredrag av Adil Khan

Adil Khan
Adil Khan Foto: TV2

Publisert:

19.10.2021

Oppdatert:

19.10.2021 kl.09.47

20. oktober, 28. oktober og 3. november holder Adil Khan foredrag for alle skolens elever med tematikk innenfor psykisk helse.

Adil Khan er for mange kjent som vinner av den første sesongen av ‘So You Think You Can Dance’ på TV Norge, dommer i “Norske Talenter” på TV2 og programleder for ‘Adils Hemmelige Dansere’ på NRK. Han har stått på de største teaterscenene i Norge og har mottatt en rekke pris-nominasjoner for roller i TV, film og teater. Talentet og formidlingsevnen hans har gjort han til en kritikerrost skikkelse i kulturbransjen. Hans siste prosjekt på skjermen var ‘Adils Hemmelige Dansere’ på NRK. Begge sesonger ble nominert til Gullruten og siste sesong endte opp i Gullrekka.

Foredraget “Motstand = Styrke” har blitt omtalt som oppvekkende, usminket, brutalt, samfunnskritisk og ærlig. Adil snakker om hvordan hver enkelt av oss kan få kontakt med vårt sinn og den indre dialogen, som ofte kan jobbe imot oss. Dagens samfunn består av en sterk forventnings- og prestasjonskultur der det hele tiden er et stort jag etter suksess og bekreftelse. Adils imponerende CV har gitt store inntrykk av denne suksessen, men den indre tomheten Adil kjente hele livet er det han setter ord på i dag. 

 

Det er et foredrag som skildrer en oppvekst med mobbing, rasisme, utenforskap, trusler, vold, sosial angst og ekstreme forventninger fra både foreldre, skole og miljø.

Adil har en fantastisk evne til å ufarliggjøre tabubelagte temaer og stigma rundt psykisk helse slik at dere ungdommer får et språk på vanskelige tanker og følelser. På denne måten vil dere kunne få nok mot til å snakke med sine nærmeste og fagpersoner om den mørke motstanden dere møter i hverdagen.