Oppdatering 09.12

PRESSEMELDING 06.12 - ALLE ELEVER VED SKOGMO VGS. FÅR DIGITAL OPPLÆRING TIL UKA

 

Beredskapsledelsen i Vestfold og Telemark fylkeskommune har besluttet at det gjennomføres digital opplæring for alle elever ved Skogmo videregående skole i Skien hele neste uke. Lørdag ble det konstatert nok et smittetilfelle. 11 klasser med nærmere 180 elever, er i karantene. Det samme gjelder omtrent 20 ansatte. Smittesporing foregår fortsatt, og fem klasser med nærmere 80 elever skal testes mandag 7 desember.

 

Beslutningen om å gjennomføre digital opplæring for alle elever i første omgang i en uke, ble tatt etter en helhetlig vurdering knyttet til elevenes læringsmiljø, de ansattes arbeidsmiljø samt smittevernfaglige vurderinger. Det var søndag hektisk møtevirksomhet mellom representanter fra Vestfold og Telemark fylkeskommune og ledelsen ved Skogmo videregående skole samt kommunelegen i Skien. Senere på dagen ble det avholdt beredskapsmøte for opplæringssektoren der fylkesrådmann, beredskapsleder og fylkeshovedverneombud deltok. 

 

På grunn av den akutte situasjonen ved skolen vil representanter for fylkeskommunen kommende uke ha tett dialog med skolens ledelse, tillitsvalgte, verneombud, arbeidstilsynet, fylkesmannen og kommunal smittevernmyndighet for å sikre et forsvarlig arbeidsmiljø og best mulig opplæring og oppfølging for alle elever frem til jul.

 

Vi anbefaler alle foresatte til å følge med på den informasjonen som gis via Teams. Denne får foresatte tilgang til via skolens hjemmeside. Skolen har blitt forespurt om å bidra med oppdaterte klasselister til smittesporingsteamet. I tillegg legger vi ut melding til klasser som skal til testing via klassens teams. Utover dette er det smittesporingsteamene i de forskjellige kommunene som har ansvaret arbeidet knyttet til testing for Covid19 . Skolen er ikke pålagt å informere foresatte om testing, men oppfordrer selvsagt alle elever til å informere sin foresatt selv.

Publisert:

03.12.2020

Oppdatert:

25.03.2021 kl.08.19