Til elever og foresatte

Over ett skoleår med kohortinndeling og for mange gjentatte karantener, håper vi nå at vi skal få et skoleår med en så normal skolehverdag som mulig for elevene.

Skolene åpner nå på «grønt nivå» i den såkalte trafikklysmodellen. Det betyr at vi har vanlig organisering av klasser og skolehverdag, men vi skal fortsatt opprettholde god håndhygiene og unngå håndhilsning og klemming. Også på grønt nivå skal ansatte og elever holde seg hjemme ved nyoppståtte luftveissymptomer.

 

Fordi vaksinedekningen er økende og de med høyest risiko for å få alvorlig forløp er beskyttet, er det innført noen lettelser i karanteneordningen.  Fra 16. august er det for personer under 18 år som ikke er husstandsmedlemmer eller tilsvarende nære ("øvrige nærkontakter") til den smittete personen en mulighet for å erstatte smittekarantene med testing. Alle under 18 år slipper altså karantene dersom de tester seg.

 

Når en elev (under 18 år) har positiv koronatest, vil nå klassen og andre nærkontakter testes. De vil ikke lenger settes i 10 dagers karantene. Ved negativ test kan de være på skolen. Les mer her Informasjon om koronatiltak i skolen (udir.no)

 

Dersom ikke testregimet gjennomføres, har vedkommende plikt til karantene.

 

Ved påvist Covid-19 hos en person vil kommunalt smittesporingsteam starte smittesporing etter vanlige retningslinjer. Nærkontakter i husstanden settes i smittekarantene. Barn og unge under 18 som defineres som «andre nærkontakter», vil kunne unntas smittekarantene ved å følge oppsatt testregime.

 

  • Elever, som er under 18 år, testes raskest mulig (dag 1). Ved negativt testsvar kan de unntas smittekarantene. De kan gjennomføre en observert selvtest på skolen. Elever som ikke klarer å gjennomføre en slik test, kan bestille test via kommunens koronatelefonen (telefon 35589000) eller på online booking Skien kommune. Elever som testes på teststasjonen skal være hjemme til testsvar foreligger. Test gjentas for alle på dag 3 og dag 5.

 

Foreldre kan reservere seg mot testing av barn. De som ønsker å reservere seg, må gi skolen beskjed om dette i løpet av uken (innen 20 08 21). Elever som ikke gjennomfører test, må i 10-dagers karantene. Informasjon om gjennomføring av karantene finnes her: Karantene og isolering - FHI. Informasjon på andre språk enn norsk finnes her: Isolasjon og karantene - FHI

 

Husk: snakk med ungdommen om testing/ikke-testing, så ungdommen er orientert om avgjørelsen dersom det blir aktuelt; dette reduserer muligheten for at ungdommen avviser testing på skolen ved behov.

Publisert: 18.08.2021 Oppdatert: 19.08.2021 kl.12.12