no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

− Med dressen følger ansvar

− Vi har ingen ekstra beskyttelse mot korona, selv om vi har på russedress.
Årets russepresident Erik Lindstøl håper på en trygg og fin russetid. Foto: Ellen Marie Skjefstad

Russepresident Erik Lindstøl tar en tydelig, og ansvarlig rolle i forkant av årets russefeiring. At feiringen blir annerledes, har de visst lenge. Nå oppfordrer Erik og resten av russestyret THVS-russ å følge regler, slik at feiringen blir bra og trygg.  

− Når russedressen går på, må vi følge smittevernreglene som gjelder, sier Erik.

Digital dåp 5. mai

5. mai går startskuddet for THVS-russen med digital dåp på Teams, etter det er det fritt frem å gå med dressen på skolen og utføre russeknuter. Nå har FHI kommet med retningslinjer rettet spesielt mot årets russekull (se lenger ned).

− Det er viktig at det ikke er tvil om at den nasjonale dugnaden for å holde smitten nede fortsatt pågår. Vi er endelig tilbake på gult nivå på skolen, og her vil vi fortsette å holde oss! Hvis ikke vi som russ passer på, så kan russetiden bli en stor kilde til smittespredning. Det ønsker vi ikke, sier Erik.

Det samme budskapet har han delt i russens sosiale medier, han har snakket med Østlands-Posten og tar opp temaet der muligheten byr seg.    

Samkjører med andre kommuner

5. mai arrangerer altså russestyret dåp over Teams. Da er tanken at Vg3-elevene kan samle seg med sine nærmeste venner og blir døpt som russ.

Fra mai blir skolen fylt med blå og røde dresser.
Fra mai blir skolen fylt med blå og røde dresser. 

Russestyret hadde ønsket en enda senere start på russefeiringen, men ettersom Sandefjord og de andre nærliggende kommunene starter 1. mai, så har de valgt å samkjøre seg.

FHIs russeråd

Dette er FHIs råd til årets russ:

  • Ta en gratis test og bli hjemme hvis du har symptomer på luftveisinfeksjon, er syk eller i karantene.
  • Hold god avstand til andre (minst 1 meter).
  • Vask hender eller bruk hånddesinfeksjon ofte. Bruk håndsprit før du deler ut russekort.
  • Ikke del flaske med andre.
  • Husk at det er mindre smitterisiko utendørs.
  • Alle må begrense hvor mange de er sammen med for å begrense smittespredning. For å ikke ha for mange nærkontakter, kan det være lurt å danne mindre, faste grupper som er sammen. For eksempel kan de som har buss sammen være en gruppe, eller de som er sammen ellers. Ta likevel hensyn slik at ingen blir alene.
  • Unngå å ta med ungdom som ikke er russ i buss, bil eller i gruppa, for å unngå smitte til andre skoler eller trinn.
  • Last gjerne ned Smittestopp-appen for å bidra til rask og god smittesporing dersom du eller andre utsettes for smitte.

Alle rådene finner du på Folkehelseinstituttets nettside her.  

Publisert: 27.04.2021 Oppdatert: 27.04.2021 kl.15:14