Nå blir digital undervisning enda bedre

Nytt teknologisk utstyr er på plass.

På salg, service og reiseliv (SSR) og restaurant- og matfag (RM) har de fått på plass ny teknologi i form av konferansekameraer og ekstra møtehøytalere. Utstyret ble installert rett før regjeringen igjen besluttet at skolen skulle over på rødt nivå fra 16. desember.

− Det er ikke avansert utstyr, men dette skal bedre kvaliteten på bilde og lyd når vi skal ha digital undervisning, sier Jarle Aagaard, en av programfaglærerne på SSR.

Digitale tavler

I ukene før jul testet han det nye utstyret, for å være mer forberedt teknologisk og pedagogisk til undervisning på Teams der elevene sitter hjemme.

Da avdelingsleder i høst spurte om det var behov for noe for å forbedre undervisningen, var ikke lærerne sene med om å komme med forsalg. Først ble whiteboard-tavlene og prosjektørene i taket byttet ut med digitale tavler eller TV-skjermer.

Deretter ble det kjøpt inn konferansepakker for å bedre den digitale møteromskvaliteten.20211217_094157.jpg

−Disse kom i grevens tid, dagen før skolen på nytt gikk inn i rødt smittevernnivå.

Lettere med eksterne

Nå skal dette prøves ut for å se om undervisningen blir mer levende på Teams.

− Det tror jeg det vil, nå blir det mulig å ha både undervisning i klasserommet og samtidig hjemmeskole for de som trenger det, sier Jarle, før han kobler opp et eksternt Teams-møte med Nina Molteberg i Ungt Entreprenørskap.

Dagens tema er siste innspurt i registreringen av ungdomsbedriftene i Brønnøysundregistrene.

 

Publisert: 04.01.2022 Oppdatert: 04.01.2022 kl.12.00