Oppdatert 20/1: Påvist koronasmitte ved skolen

Oppdateringer om elever/ansatte som har testet positivt for Covid19, og hvor mange som eventuelt er i karantene som følge av det.

Informasjon 20/1:

I kveld 20.1 orienterte sporingsteamet i Larvik kommune om at en elev på helse- og oppvekstfag har testet positivt for covid19. Elever og ansatte som defineres som nærkontakter og eventuelt skal i karantene blir kontaktet av sporingsteamet, og møter ikke på skolen torsdag 21.1. Testteamet i kommunen vil ta kontakt med dem i karantene for å avtale time til testing

Informasjon 9/1:

Lørdag ettermiddag orientere sporingsteamet i Larvik kommune om at to av våre elever på Vg3 studieforberedende har testet positivt på covid19. Elever og ansatte som defineres som nærkontakter og skal i karantene er varslet og møter ikke på skolen. Testteamet i kommunen vil ta kontakt med dem som er satt i karantene for å avtale time til testing.

Litt om hvordan forløpet er når en elev eller ansatt tester positivt for covid19:

Ledelsen ved skolen er i tett kontakt og samarbeid med de som jobber med koronasmitte i Larvik. Sporingsteamet i kommunen gir skolen beskjed med en gang elev eller ansatt har testet positivt på covid19. Da får de all nødvendig informasjon fra oss, som kontaktinformasjon til elever og ansatte, oversikt over timeplaner og annet, som skal hjelpe dem med den viktige smittesporingsjobben. Det er sporingsteamet i kommunen – de som har helsefaglig bakgrunn og kompetanse – som har ansvaret for, og tar avgjørelsen på hvem som defineres som nærkontakt og som skal i karantene. Det er også de som tar kontakt med hver og en som skal i karantene på telefon. Det vil si at alle som er nærkontakter og skal i karantene hører fra sporingsteamet i kommunen direkte. Dersom kommunen trenger hjelp i dette arbeidet, for eksempel for å hindre de som skal i karantene i å komme på skolen, så bistår vi ved skolen til med det. På den måten sikrer vi at ingen som skal i karantene kommer på skolen.

Informasjon 6/1 2021:

I ettermiddag orienterte sporingsteamet i Larvik kommune om at en elev ved THVS har testet positivt for covid19. Elever og ansatte som defineres som nærkontakter og skal i karantene er varslet og møter ikke på skolen i morgen torsdag. Testteamet i kommunen vil ta kontakt med dem som er satt i karantene for å avtale time til testing.

Informasjon 13/12:

Lørdag 12/12 informerte sporingsteamet i Larvik kommune skolen om at en elev på Teknologi- og industrifag er satt i isolasjon etter å ha testet positivt for Covid19. Sporingsteamet sier at det ikke er noen elever som er i karantene som følge av dette, men én ansatt er satt i karantene.

Informasjon 11/12:

Vi har fått informasjon av sporingsteamet i Larvik kommune om at en elev har testet positivt for Covid19. En klasse på bygg- og anleggsteknikk er definert som nærkontakter og er satt i karantene. Sporingsteamet i Larvik kommune opplyser at sporingsarbeidet fortsatt pågår og at eventuelt nye nærkontakter blir kontaktet av kommunens sporingsteam. Det er sporingsteamet som definerer hvem som er nærkontakter. Alle som blir definert som nærkontakter blir kontaktet av Larvik kommune for avtale om testing.
 

Informasjon 6/12:

Søndag 6/12 informerte sporingsteamet i Larvik kommune om at en elev på Vg1 studiespesialiserende er satt i isolasjon etter å ha har fått påvist koronasmitte. Sporingsteamet opplyser at ca. 50 elever er satt i karantene. Elever og ansatte som er definert som nærkontakter blir oppringt av sporingsteamet i kommunen.

Informasjon 3/12:

Sporingsteamet i Larvik kommune informerte kvelden onsdag 2. desember om at to elever ved THVS er satt i isolasjon etter at de fikk påvist koronasmitte. Sporingsteamet opplyser at det ikke er aktuelt å ta ut hele klasser i karantene fordi elevene av ulike årsaker ikke har vært på skolen den siste uka. Sporingsarbeidet til kommunen pågår på vanlig måte.

Informasjon 26/11: 

To av våre elever har testet positivt for Covid19. To klasser på bygg- og anleggsteknikk er definert som nærkontakter og er satt i karantene. Vi har tett kontakt med smittesporingsteamet i Larvik kommune og de opplyser at sporingsarbeidet fortsatt pågår. Eventuelt nye nærkontakter blir kontaktet av sporingsteam.

Vi har beredskapsplaner dersom det oppstår smitte hos personer på skolen. Planene med særskilte tiltak – som ekstra renhold – ble iverksatt med en gang.

Vi fortsetter skolen på rødt nivå de kommende to ukene, etter føring fra kommuneoverlegen i Larvik kommune. Det innebærer at vi ikke stenger skolen, men har tiltak som gjør at vi unngår det, og som er med på å forsterke smittevernet. For å opprettholde avstandsregelen på én meter både i klasserommet og utenfor, er det færre elever på skolen hver dag enn til vanlig. 

Les mer om de ulike tiltakene ved THVS her. 

 

Publisert: 26.11.2020 Oppdatert: 20.01.2021 kl.20.30