Skolebevis/Pocket-ID

Alle elever ved Thor Heyerdahl vgs. skal ha digitale ID-kort: PocketID. Dette skolebeviset må du laste ned til mobilen. Det skal brukes som lånekort ved skolebiblioteket og som identitetskort ved eksamen. Beviset er også godkjent legitimasjon for reise med buss eller hos andre aktører som tilbyr studentrabatt.
Foto: PocketID

Merk: Ved Thor Heyerdahl tar profesjonell fotograf portrettbilde av alle elever i uke 35. Dette bildet blir lastet opp automatisk i PocketID. Husk å godkjenne bildet i appen!

Trenger du hjelp med PocketID?

Kontakt resepsjonen på skolen for brukerhjelp, endring av bilde, ved tekniske feil eller problemer eller om du av ulike årsaker ikke kan benytte deg av PocketID. 

Ofte stilte spørsmål

Hvordan logger jeg på?

Du logger på med Feide. Kontakt resepsjonen om du har problemer med påloggingen.

Hvordan endrer jeg bilde?

Når du har lastet opp nytt bilde eller bekreftet eksisterende bilde, vil dette være låst. For å endre bildet må du ta kontakt med resepsjonen ved skolen.

Informasjonen om meg stemmer ikke. Hvordan får jeg endret disse?

Informasjonen er hentet fra det skoleadministrative systemet og er ikke mulig å endre i appen. Ta kontakt med resepsjonen for å få gjort dette. Endringene vil vises i appen dagen etter.

Hvordan får jeg tilgang til bibliotekfanen?

Kontakt resepsjonen på skolen for å få lagt inn bibliotekkode.

Bibliotekkoden min er feil. Hvordan får jeg rettet den opp?

Kontakt resepsjonen på skolen for å få endret bibliotekkoden. 

Hva kan jeg bruke PocketID til?

PocketID er legitimering av din status som elev. Du kan bruke den som legitimasjon i forbindelse med eksamen og det er ditt lånekort på skolebiblioteket. Du kan også bruke den når du skal reise med kollektivtransport og som legitimasjon hos andre bedrifter som gir deg rabatter. NB! Det er opp til den enkelte aktør om de ønsker å gi rabatter og eventuelt akseptere beviset.

Hvordan vet jeg at beviset fortsatt er gyldig?

Beviset vil daglig oppdatere seg med din status. Inne i appen vil du i tillegg kunne teste gyldigheten ved hjelp av en kontrollfunksjon.

QR-koden vil ikke leses. Hva er feil?

Lysstyrken på mobilskjermen må stå på fullt for best resultat. Gå til innstillinger på telefonen og juster opp lysstyrken. 

Publisert: 30.04.2020 Oppdatert: 27.06.2022 kl.14.33