Er restaurant- og matfag noe for deg?
Du lærer
- om kosthold, næringsmidler og ernæring
- tilberedning og servering av mat
- behandling av råvarer, mat og drikke
- om mattradisjoner
- om helsefremmende livsstil og hygiene
Du bør være
- praktisk anlagt og ha godt håndlag
- kreativ og nøyaktig
- serviceinnstilt
Du kan bli
- kokk, ernæringskokk eller servitør
- baker eller konditor
- pølsemaker eller kjøttskjærer
- slakter, butikkslakter eller sjømathandler
- fagarbeider i sjømatproduksjon eller industriell matproduksjon
Se alle yrker og kompetanser
Arbeidssteder
- hotell- eller restaurantnæringen
- sykehus og helseinstitusjoner
- næringsmiddelindustrien
- bakerier, konditorier eller slakterier
- forretninger som selger ferskvarer
Slik arbeider vi
Vg1
Vi har praksis to dager i uken og da får dere prøvd dere på alle de ulike yrkene som finnes innfor restaurant- og matfag, som kokk, servitør, baker, konditor, kjøttfag og fiskefag. Vi driver også en kaffebar.
Praktiske og teoretiske temaoppgaver, gruppeoppgaver og prosjekter er vanlige arbeidsmåter.
I yrkesfaglig fordypning lærer du mer om områder du interesserer deg spesielt for gjennom utplassering. Du velger selv hvor du vil være utplassert, og vi gjør det vi kan for å innfri ønskene.
Vg2
I programfagene på Vg2 inngår blant annet drift av restaurant Tigris og kaffebaren vår på skolen, og produksjon av bake-, kjøtt- og fiskevarer. Markedsføring og utsalg er også en viktig del av opplæringen.
Elevene er også utplassert i faget yrkesfaglig fordypning (YFF) for å få innsikt i faget på Vg3-nivå. Målet med utplasseringen er å vise interesse og opparbeide seg kunnskap for å sikre seg læreplass etter Vg2.