Alle fag skal bidra til å realisere verdigrunnlaget for opplæringa. Vg2 baker- og konditorfag skal bidra til å vekke nysgjerrighet, kreativitet og skaperglede gjennom produksjon av baker- og konditorvarer på en etisk forsvarlig og bærekraftig måte. Programfaget skal videre bidra til lokal, nasjonal og internasjonal matkultur og hvordan det påvirker vareutvalget.
Du vil lære:
- Om produksjon av baker- og konditorvarer
- Råvarebehandling
- Teknikker
- Teknologi i ulike produksjonsprosesser
- Om kvalitet, mattrygghet og matmerking
Du bør like å:
- Bake
- Lære nye teknikker
- Være kreativ
Kjerneelementene:
- Håndverksferdigheter
- Bærekraftig produksjon av baker- og konditorvarer
- Arbeidsliv og yrkesidentitet
- Kvalitet og trygg mat
Ved å gå denne veien kan du få jobb i:
- Bakeri
- Konditori
- Industribakeri
- Butikkbakeri
- Hotell- og restaurantnæringen
- Eller åpne eget bakeri utsalg