Finn bøker

Har biblioteket det du leter etter?

Søk i bibliotekets samling - websøk

Der finner du også nyhetslister og linker til andre bibliotek og samlinger. Finner du ikke det du leier etter, kan biblioteket ofte skaffe det fra andre bibliotek. Det er bare å spørre eller sende en chat på Teams!

BookBites - lån e-bøker og lydbøker på mobil eller nettbrett

Last ned appen BookBites:

Opprett bruker:

Nasjonalbiblioteket

Finn norske bøker som er digitalisert.
Nasjonalbiblioteket - nb.no

Boksøk - hjelper deg å finne bøker som passer for deg.

Boksøk er en søketjeneste med bøker som på ulike måter er tilpasset alle som leser i motvind. Folk er forskjellige, det er mange ulike grunner til at en bok kan være vanskelig.
Boksøk

Lydbøker og punktbøker for deg som strever med å lese

Alle har rett til å lese! Strever du med lesing kan du låne gratis fra NLB, men du må søke. Fra NLB får du også skolebøker og studielitteratur om du blir student etter videregående skole.
NLB - Biblioteket for lyd og bilde

Det flerspråklige bibliotek

Litteratur på mange språk. Kontakt biblioteket for fjernlån.
Det flerspråklige bibliotek

Verdensbiblioteket

Gratis e-bøker og lydbøker på mange språk. Lag egen bruker for å få tilgang.
Verdensbiblioteket

Hvordan finner jeg fram i hyllene?

Skjønnlitteratur

All skjønnlitteratur (romaner, noveller, tekstsamlinger m.m.) har egne hyller og bøkene står alfabetisk etter forfatters etternavn, eventuelt tittel dersom boka er en novellesamling e.l.

Noen av de skjønnlitterære bøkene er kategorisert etter sjanger og er merket på ryggen på boka:

• Krimbøker er merket med bilde av en revolver.
  • Novellesamlinger er merket med bilde av bøker.
  • Fantasy-bøker er merket med FANTASY.
  • Humor-bøker er merket med HUMOR.
  • Ungdomsbøker er merket med UNG.

Vi har egne hyller for:

• Lettleste bøker - merket med LETTLEST på bokryggen.
  • Dikt - bøkene er merket D på bokryggen.
  • Skuespill - bøkene er merket S på bokryggen.
  • Barnebøker - merket UNG på bokryggen
  • Lydbøker (bøker innlest på CD eller kassett)
  • Tegneserier - merket TEGNESERIER på bokryggen

Faglitteratur

Faglitteraturen (faktabøker, oppslagsverk, ordbøker m.m.) er i plassert i hyllene etter kategorier/emner. Hver kategori er gitt en bokstavkode med tre bokstaver, f.eks. er bøker om kunst plassert i kategorien Kunst med kode KUN. Alle bøkene i denne kategorien vil da være plassert etter hverandre i samme hylle og merket med KUN på bokryggen.

Noen kategorier har også underkategorier, f.eks. Hobby (HOB) med underkategori Musikk (HOB-MUS).

Her er alle kategoriene på vårt skolebiblioteket:

• Idrett IDR
  • Helse HEL
  • Mat og drikke MAT
  • Hobby HOBMusikk HOB-MUS
  • Teknikk TEK
  • Kjøretøy TEK-KJØ
  • Kunst KUN
  • Media / kommunikasjon MED
  • Religion REL
  • Filosofi FIL
  • Naturvitenskap NATUniverset NAT-UNIPlanter NAT-PLADyr NAT-DYRGeologi NAT-GEOMiljølære NAT-MIL