Aktiviteter på biblioteket

Vi har flere tilbud til våre elever og ansatte med blant annet forskjellige arrangementer, konkurranser, spill og utstillinger

Puslespill i storefri

Hver tirsdag i lunsjpausen kan du komme innom og pusle sammen med andre. Vi har puslespill for mange nivå fra 500 brikker til 1000 med varierende motiv (Harry Potter, katter og bøker for å nevne noe). Vi er sammen om valg og oppstart, men alle er velkomne til å pusle videre også utenom oppsatt pusletid.

Strikking i storefri

Hver torsdag i lunsjpausen kan du komme innom og strikke gryte-/kjøkkenklut. Vi har garn og pinner – og drevne strikkere som hjelper til. Hvis du holder på med noe fra før, kan du ta med strikketøyet og snakketøyet og strikke videre på biblioteket.

Lyrikk

Hvis du liker å leke med ord, kan du lage dine egne dikt med bibliotekets magnetiske og poetiske ordsamlinger.

Kreativt hjørne

Noen ganger arrangerer vi «kreativt hjørne» med forskjellige teknikker. Her kan du trylle om gamle bøker til f.eks. et juletre eller en lykt ved å bruke egne bretteteknikker. Vi har også en egen buttons-maskin og hvis du liker å designe egne ting er det bare å bruke kreativiteten til å skape egne statementbuttons.

Utstillinger

Vi har utstillinger gjennom hele skoleåret for å sette fokus på forskjellige emner, og noen ganger er det elever som bidrar. På Halloween og valentine blir utstillingen servert med en overraskelse, så det lønner seg å ta en ekstra titt.

Morgengry og mørketid

Morgengry i november/desember skaper førjulsstemning på biblioteket. Da stiller vi ut høstens bøker og serverer pepperkaker og julegodteri for elever og ansatte. – Og noen ganger får vi besøk av en ekte forfatter som leser for oss.

Samarbeid med elevbedriftene Makeri og Kakeri UB (AHT)

På julemarkedet - med juleboktre bygget av bøker – er det salg av diverse varer som elevbedriftene har laget i løpet av skoleåret. I god gammel julemarkedstradisjon kan du ta lodd på julekurven og gjette vekten på et Norgesglass fylt med julegodt.
På krimbokkaféen rundt påsketider er det salg av brukte kriminalromaner, god kaffe, kaker og varer produsert på Makeri og Kakeri UB. Du kan også gjette vekten på et påskeegg og hvis du gjetter riktig, vinner du hele påskeegget.

Adventskalender

Bibliotekets adventskalender er en spørrekonkurranse for elever og ansatte ved skolen. Den starter opp 1. desember og avsluttes dagen før juleferien. Svarer du riktig på dagens spørsmål, deltar du i trekningen om en marsipangris og refleks. Vi trekker ut vinnere hver dag.

Publisert: 17.12.2017 Oppdatert: 12.06.2020