Fysikk 1

I Fysikk 1 blir du kjent med blant annet mekanikk, elektrisitet og elektronikk, termofysikk, astrofysikk og partikkelfysikk. Du lærer om fysikkens begreper, symboler og språk, og du får en innføring i praktisk laboratoriearbeid. Det vil bli arrangert fysiske labkurs underveis på Horten videregående, slik at du kan få en bedre forståelse for faget, og være forberedt til en eventuell muntlig-praktisk eksamen. Fysikk 1 er et programfag i studiespesialiserende studieretning og gir 0,5 realfagspoeng. Elevene kan komme fra hele Norge. Med Nettskolen Vestfold kan du ta fag der du bor!

Læreplan og realfagspoeng

Du kan lese mer om faget her: Læreplan i fysikk 1

Du får 0,5 realfagspoeng for fysikk 1. Du kan lese mer om realfagspoeng her: Realfagspoeng.

Hvordan foregår undervisningen?

Undervisningen foregår i et digitalt klasserom to ettermiddager i uken med obligatoriske e-leksjoner som forberedelse til undervisningen.
Undervisning i kombinasjon med e-leksjoner og samskrivingsverktøy får du praktisert faget både skriftlig og muntlig med dine medelever og lærer. Alt du trenger er en PC med webkamera, headset med mikrofon og god internettilkobling.

Oppstart

Felles fysisk oppstartssamling for alle nye elever i august/september 2023 på Horten videregående skole.

Undervisningstidspunkt inneværende skoleår: Mandager og onsdager kl. 17:30 - 18:30*

* Det kan komme endringer i tidspunktene.

Påmelding

Du melder deg på via vårt påmeldingsystem i samråd med din lokale videregående skole.

Alle elever i Vestfold og Telemark fylke får fagene gratis. Elever fra andre fylker må ha en bekreftelse/godkjenning fra sin lokale skole om at deres skole betaler for elevplassen. En slik bekreftelse/godkjenning er viktig å ha på plass før du melder deg på.

Har du noen spørsmål, kontakt oss på:

E-post: nettskolen@vtfk.no

Telefon: 33 07 91 00

 

Publisert: 26.05.2021 Oppdatert: 15.02.2023 kl.07.44