Biblioteket holder åpent kl. 08.00-15.00
Biblioteket er plassert i 2. etasje i midtbygget. Det er bemannet tre dager i uka; tirsdag, onsdag og fredag kl 9-15.

I biblioteket kan elevene få hjelp til lån av bøker og filmer, informasjonssøk, kildebruk og lesing. Biblioteket har et variert utvalg av faglitteratur, skjønnlitteratur, tegneserier, lydbøker, filmer og blader.

Biblioteket har arbeidsplasser til 40 elever, samt to grupperom som er utstyrt med flatskjerm og whiteboard. Grupperommene kan bookes av en lærer, på servicesenteret eller på biblioteket.

Nyttig informasjon fra biblioteket er samlet i skolens wiki.  Her finnes blant annet hjelp til bruk av kilder, oppsett av litteraturliste og informasjon om CD-ORD.

Om utlån

Lånetid:

- 4 uker for bøker

- 1 uke for filmer og tidsskrift

- Dagslån for ordbøker, foto- og datautstyr

- 1 skoleår for læremidler til utlån

Fornyelse: Hvis ingen står på venteliste, kan lånet forlenges.

Reservering: Er boka eller annet du søker utlånt, kan du stå på venteliste. Det sendes beskjed på sms når det du venter på har kommet inn.  Hvis du logger deg inn i biblioteksøket, får du oversikt over alle dine lån, og kan også fornye lånene.

Purring

Om bøkene ikke leveres til rett tid, sendes purring via sms. Hvis boka etter 2 purringer ikke leveres tilbake, sendes det regning til elevens hjemmeadresse.

Erstatning av bøker som ikke blir levert: Etter 2. gangs purring blir det sendt regning på kr 250, - pr bok/film, og det kan gis nedsatt karakter i orden. Når regningen er sendt, må den betales selv om bok/film blir levert.

Lærebøker som ikke blir levert ved skoleslutt, erstattes med utsalgspris.

Digitale bøker og ressurser

Oversikt over digitale ressurser.

Utlån av læremidler

Kragerø VGS låner ut gratis læremidler til elever ved skolen.

Skikk og bruk i bibliotek og grupperom

Slik forventes det at du bruker biblioteket

Publisert: 04.05.2020 Oppdatert: 17.06.2020