E-bøker, aviser og tidskrifter

Du kan låne og laste ned både bøker, aviser, magasiner og tidsskrifter gratis.

e-bøker

Bookbites - leseappen som inspirerer

Gjennom vårt abonnement på Bookbites kan du få tilgang til et stort antall e-bøker og e-lydbøker gjennom å laste ned appen på mobil eller nettbrett. Appen er designet for å inspirere deg til å lese ved å blant annet registrere lesehastigheten din og vise deg hvor langt du har kommet i boka. Hvis du f.eks lurer på hvor lang tid det vil ta å lese ut kapittelet, viser appen et estimat på det.

Hvordan få tilgang på Bookbites

For å få tilgang logger du deg inn med Feide.

Under finner du noen små videoer som viser deg skritt for skritt hvordan du logger deg på og bruker Bookbites. Vær oppmerksom på at når de i videoen sier lånekort er det hos oss elevkort/ansattkort som gjelder. Lånenummeret er de 7 bokstavene som står under strekkoden.
Biblioteket du velger er Nøtterøy vgs og velger du det, har du også tilgang til alle Vestfold-og Telemarks videregående skolers bibliotek.

En guide til BookBites

Logge på
Endre skriftstørrelser og tilpasninger
Fornye lån
Hvordan søke i appen
Bla i boka

Pressreader - les og last ned magasiner, tidsskrifter og aviser fra hele verden

Pressreader.jpg

Interessert i nyheter, motorsport, håndarbeid, mote, interiør eller fotografi?  Eller kanskje du vil bruke språkkunnskapene dine og lese tidsskrifter på et annet språk?

Alle skolens ansatte og elever har full tilgang til tjenesten PressReader. PressReader tilbyr deg over 7000 magasiner, tidsskrifter og aviser fra hele verden på over 70 ulike språk. En suveren samling kilder med oppdatert informasjon for deg som vil følge med i nyhetsbildet.

Du kan søke innen språk, land og publikasjonstyper.

Du får tilgang til PressReader når du er innenfor en såkalt "HotSpot", det vil si et bibliotek eller en skole som er tilknyttet tjenesten. Når du har logget deg inn har du tilgang på tjenesten i 7 døgn, dvs. du kan sitte hjemme, på hytta eller i parken og laste ned tidsskrifter, aviser og magasiner som du beholder på nettbrett, PC eller mobil til du selv sletter det. Etter at de 7 døgnene er utløpt, må du oppsøke en "HotSpot" (f.eks. skolen) igjen dersom du fortsatt ønsker å ha tilgang til PressReader.

I appen ligger det et kart med oversikt over hvor du finner alle Hotspots. Du ser at du er pålogget så lenge ikonet som viser en kaffekopp har en grønn prikk.

Det er flere måter å få tilgang til PressReader på:
 
Via skolen websøk:

Gå inn på websøket via nettsiden. Logg deg inn med Feide øverst til høyre. Du finner PressReader nederst i den venstre menyen.

På nettbrett eller mobiltelefon:

1. Kople deg til biblioteket/skolens wi-fi-nettverk.

2. Last ned PressReader-appen

3. Åpne appen mens du er på biblioteket/skolen, og du vil automatisk bli koblet til biblioteket/skolens HotSpot.

4. Nå har du tilgang til tjenesten i 7 døgn uavhengig av hvor du er. (Du trenger altså ikke være i nærheten av en HotSpot etter at du er tilkoblet).

Du kan laste ned magasiner, tidsskrifter og aviser som du beholder utover den tiden du er tilkoblet)

 

På PC:

1. Kople til biblioteket/skolens wi-fi-nettverk.

2. Gå til www.pressreader.com/ 

Nå kan du lese men ikke laste ned innhold så lenge du er innenfor skolens wi-fi. Vil du laste ned innhold kan du innstallere Pressreaderappen hvis du har Windows 10.

3. Hvis du har en PC med Windows 10 kan du innstallere Pressreaderappen. Da kan du laste ned det du ønsker. Du vil også beholde tilgangen hvis du tar med deg PCen ut av bygget.

Se en liten film om Pressreader her

Enkel veiledning

Hvis du lurer på noe så spør oss på Læringssenteret så hjelper vi deg.
Epost: lsnvs@vtfk.no

Publisert: 18.06.2020 Oppdatert: 02.10.2023 kl.11.37